ГоловнаСуспільствоПодії

На засіданні у справі Макар обговорювали інтимні подробиці

Свідки розповіли про проституцію і зґвалтування у віці 12 років.

На засіданні у справі Макар обговорювали інтимні подробиці
архивное фото
Фото: glavred.info

7 серпня в Центральному райсуді Миколаєва відбулося чергове засідання у справі Оксани Макар.

Колегія суддів на чолі з Оленою Селівановою допитувала як свідка заступника завуча інтернату, де навчалася Оксана. Педагог повідомила, що Оксана Макар брала активну участь у житті школи, цікавилася творчою самодіяльністю, але дуже сумувала за домівкою.

"Оксану привела до нас не мати, а бабуся. Дівчина тричі тікала з інтернату додому. Вперше вона втекла 2004 року, потім 2005-го . Ми її повертали на навчання. А востаннє вона втекла 2008 року й ми вже не змогли її повернути. Оксана говорила, що працює, хоча була неповнолітньою й вважалася вихованкою нашого інтернату", - повідомила С. Ракша.

Також представниця інтернату повідомила, що в 12-річному віці Оксану Макар зґвалтував продавець яблук. Після цього судді ухвалили рішення закрити судове засідання для преси та громадськості, оскільки свідок почав зачитувати інтимні подробиці життя постраждалої дівчини.

Згідно з оприлюдненими у відкритій частині засідання письмовими матеріалами справи, на дівчину було складено низку протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, у тому числі за заняття проституцією. Останнього разу Оксані Макар було винесено попередження про неприпустимість заняття проституцією в квітні 2011 року.

"Оксана Макар, яка надавала послуги інтимно-сексуального характеру, перебуваючи на вул. Чкалова в м. Миколаєві, пояснила свої вчинки важким матеріальним становищем і пообіцяла більше так не робити", - йдеться в матеріалах справи.

Нагадаємо,10 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували дівчину і, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити. Потерпілу доправили в лікарню у вкрай важкому стані. 11 березня підозрюваних затримали, проте двох із них відпустили під підписку про невиїзд. Але після проведення акції протесту жителями Миколаєва 13 березня підозрюваних знову затримали, а пізніше заарештували за рішенням суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram