ГоловнаПолітика

Зеленський: США дуже швидко надсилатимуть допомогу Україні. Делегація Білого дому скоро має бути в Києві

"Пакети будуть, я думаю, великі – від пів мільярда до 750 мільйонів", - повідомив глава держави.

Зеленський: США дуже швидко надсилатимуть допомогу Україні. Делегація Білого дому скоро має бути в Києві
Володимир Зеленський
Фото: ОПУ

Україна домовилася зі США, що отримуватиме допомогу дуже швидко – раз на два-три тижні.

Про це в інтерв’ю журналістам українських телеканалів повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, Штати відвідала українська делегація, у яку входили, зокрема, керівник Генштабу Анатолій Баргилевич, і віцепрем’єрка Ольга Стефанішина. Вони працювали з партнерами над питаннями вступу України до НАТО і посилення армії нашої держави.

«Щодо фідбеку – я чекаю команду Білого дому в Україні. Ми чекаємо, і найближчим часом вона буде тут з тими чи іншими відповідями», - сказав український президент.

Зеленський також повідомив, що за підсумками розмови із Джозефом Байденом Україна отримала пакет допомоги на пів мільярда доларів. 

«Також домовилися, що будемо отримувати дуже швидко - раз на два-три тижні може бути – пакет, який буде посилювати нашу армію. Пакети будуть, я думаю, великі – від пів мільярда до 750 мільйонів. Це для нас дуже важливо, щоб найближчі місяці, на що і розрахований наш план перемоги, максимально посилити Україну», - додав Зеленський.

  • Білий дім, оголосивши про нову допомогу Києву, повідомив, що у найближчі місяці Штати нададуть ряд додаткових можливостей, включно з сотнями перехоплювачів ППО, десятками тактичних систем ППО, додатковими артилерійськими системами, значною кількість боєприпасів, сотнями БТРів і БМП, а також тисячами додаткових броньованих машин, які допоможуть укомплектувати ЗСУ.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram