ГоловнаПолітика

Україна розраховує на рішення ЄС про надання статусу кандидата на членство в ЄС вже в червні, – Жовква

Це є запорукою перемоги у війні проти РФ.

Україна розраховує на рішення ЄС про надання статусу кандидата на членство в ЄС вже в червні, – Жовква
Фото: president.gov.ua

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква заявив про те, що Україна розраховує на рішення Євросоюзу про надання статусу кандидата на членство в ЄС вже в червні. 

Про це йдеться на сайті ОП. 

Зазначається, що Жовква провів зустріч з делегацією неформальної міжнародної мережі "Об'єднані для України" (United for Ukraine), до якої увійшли представники національних парламентів Литви, Німеччини, Італії, Португалії, Швеції, Іспанії.

Об'єднання зараз налічує понад 280 колишніх і діючих депутатів і високопосадовців з понад 30 країн світу.

Окремо обговорювалося питання надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС під час засідання Європейської Ради 23-24 червня.

"Приємно, що всі присутні тут депутати, навіть з Німеччини, підтримують надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС вже в червні. Ухвалення такого формального рішення на найближчому засіданні Європейської Ради є запорукою перемоги нашої держави у війні проти Росії", – наголосив він.

Також він закликав парламенти країн-учасниць Об'єднання визнати злочини РФ в Україні геноцидом українського народу, а РФ – державою-спонсором тероризму.

"Це не тільки питання історичної справедливості, а й важлива правова основа діяльності післявоєнного міжнародного трибуналу", – сказав він.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністерка з євроінтеграції України Ольга Стефанішина повідомила про те, що у Євросоюзі три країни-члени висловлюються проти надання Україні статусу кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram