ГоловнаПолітика

Рада Безпеки ООН терміново зібралася через Україну вдруге за два дні (оновлено)

Приводом стало звернення ватажків "ДНР" та "ЛНР" до Росії з проханням про військову допомогу.

У Нью-Йорку розпочалося термінове засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, скликане Україною. Приводом стало звернення ватажків "ДНР" і "ЛНР" до Росії з проханням про військову допомогу.

Оновлення. Постпред України при ООН Сергій Кислиця попросив постпреда РФ Василя Небензю підтвердити, що війська РФ не бомблять українські міста

"Події в Україні не можна називати війною, це спеціальна військова операція", – відповів Небензя.

Німеччина закликає Росію негайно зупинити військову операцію та відвести війська, заявив постпред ФРН при ООН.

23 лютого відбулося засідання Генеральної Асамблеї ООН за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, де розглядалося ситуація на тимчасово окупованих територіях України.

У ніч на 24 лютого президент Володимир Зеленський виступив із новим телевізійним зверненням до українців. За словами глави держави, Росія зосередила на кордоні з Україною близько 200 тисяч військових та тисячі бойових машин й ухвалила рішення про крок уперед.

Зеленський повідомив, що ініціював телефонну розмову з президентом Російської Федерації. "Результат – тиша. Хоча тиша має бути на Донбасі".

Після цього глава Української держави звернувся до росіян, пояснив ситуацію, що склалася у світі через агресивні дії РФ. Зеленський запевнив, що Україна прагне миру.

"Чи хочуть російські війни? Я дуже хотів би відповісти на це запитання. Але відповідь залежить лише від вас, громадяни Російської Федерації", – резюмував Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram