ГоловнаПолітика

Байден скликає Раду нацбезпеки через ситуацію навколо України

Президента США поінформували про зустріч віце-президента Гарріс з Зеленським.

Байден скликає Раду нацбезпеки через ситуацію навколо України
Фото: whitehouse.gov

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден проведе в неділю, 20 лютого, засідання Ради національної безпеки щодо ситуації навколо України.

Про це йдеться у повідомленні прессекретаря Білого дому Джен Псакі.

"Президент Байден продовжує стежити за ситуацією в Україні, і його команда національної безпеки регулярно інформує про розвиток подій. Президент скликає засідання Ради нацбезпеки щодо ситуації в Україні", - написала Псакі.

Вона підтвердила, що "Росія в будь-який момент може почати напад на Україну".

У повідомленні йдеться про те, що Байдена поінформували про зустрічі віце-президента Камали Харріс на полях Мюнхенської конференції з безпеки з президентом України Володимиром Зеленським, головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, лідерами країн Балтії, канцлером Німеччини Олафом Шольцем та лідерами інших країн.

Нагадаємо, що 19 лютого на Мюнхенській конференції президент України Володимир Зеленський звернувся до країн-членів НАТО. Він закликав створити фонд допомоги Україні.

Раніше президент США Джо Байден, коментуючи результати переговорів із союзниками, зазначив, що в разі вторгнення до України Росія отримає "значні" санкції.

Також Байден вважає, що російський лідер Володимир Путін ухвалив рішення про повномасштабне вторгнення в Україну. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram