ГоловнаПолітика

В Україні створили Центр оборонних стратегій

Очолив Центр ексміністр оборони Андрій Загороднюк.

В Україні створили Центр оборонних стратегій, який буде працювати за напрямками моніторингу оборонних реформ та розробки ключових державних політик, що впливатимуть на сектор безпеки та оборони.

Фото: defence.org.ua

Про це повідомили в Центрі.

Зокрема, його основним завданням є формування незалежних аналітичних спроможностей на рівні США та Британії, де такі організації є учасниками розробки державних рішень.

Правління Центру складається з відомих українських і закордонних експертів. Так, очолив Центр ексміністр оборони Андрій Загороднюк.

"Наша мета - створити потужну та авторитетну аналітичну організацію в Україні і забезпечити експертну допомогу формуванню державних політик із питань оборони. Ми пропонуємо професійні відповіді на складні питання та працюємо з тими, хто приймає рішення задля їх впровадження-, - зазначив він.

До складу Центру увійшли експертка з міжнародних безпекових питань Аліна Фролова, експерт із управління державними активами Олексій Марценюк, ексміністр закордонних справ Володимир Огризко та експерт із економічної та енергетичної безпеки Олександр Харченко, а також провідні міжнародні експерти: експосол США в Україні Вільям Тейлор, Головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі (1997-2000) генерал Веслі Кларк, ексрадник міністрів оборони України від Міністерства оборони Великої Британії Філ Джонс та професор факультету Досліджень війни Королівського коледжу Невіл Болт.

Першим результатом роботи Центру є комплексний аналіз безпекової ситуації в регіоні Чорного та Азовського морів. Аналітичний звіт представлено профільним комітетам Верховної Ради та міжнародному експертному співтовариству, а також НАТО та військовим представникам країн-партнерів.

Центр оборонних стратегій (ЦОС) - це українська незалежна аналітична організація, що об'єднує зусилля провідних українських та зарубіжних експертів для вирішення нагальних питань безпеки та оборони України, розвитку її відповідних стратегій та спроможностей, просування ключових реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram