ГоловнаПолітика

Денісова відсторонила від посади свого представника на Донбасі через повідомлення про бійку

Щодо Лисянського призначено службову перевірку.

Денісова відсторонила від посади свого представника на Донбасі через повідомлення про бійку
Фото: facebook.com/pavllis

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова призначила службову перевірку через повідомлення про бійку, яку влаштував у Святогірську представник з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павло Лисянський.

Лисянського відсторонено від посади до 21 грудня, повідомила омбудсман.

"У зв’язку з повідомленнями у ЗМІ про інцидент, який стався 5 грудня 2020 року між моїм представником з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павлом Лисянським та працівником готельного комплексу «Монарх», розташованого у місті Святогірськ повідомляю наступне: у неділю вранці Павло Лисянський особисто поінформував мене про зазначений випадок", - йдеться у повідомленні.

Наразі Денісова ухвалила рішення про проведення службової перевірки, яка буде тривати до 21 грудня 2020 року включно з одночасним його відстороненням від посади на зазначений період. За результатами службового розслідування будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Раніше в мережі оприлюднили відео, на якому видно, як представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський у ресторані свариться і нападає на чоловіка.

Волонтер і правозахисник Костянтин Реуцький повідомив, що Лисянський напав на власника ресторану, обурившись тим, що він попросив його та п'яних людей, що відпочивали з ним, залишити заклад,  який зачинявся. Лисянський був незгоден і напав на чоловіка після обіцянки викликати поліцію.

За повідомленням ЗМІ, Павло Лисянський - уродженець окупованого нині Антрациту. Йому 33 роки, він майстер спорту України з боротьби самбо, кандидат в майстри спорту з боротьби дзюдо. У студентські роки виступав за збірну університету з боксу, чемпіон і призер Луганської області з боксу. Працював заступником інженера, заступником директора шахти "Фащевська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram