ГоловнаПолітика

Петро Порошенко взяв участь у ювілейній Зарваницькій прощі

25 років тому відбулася перша Всеукраїнська проща до Зарваниці, на якій блаженніший Патріарх Мирослав-Іван Любачівський здійснив акт посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці.

Петро Порошенко взяв участь у ювілейній Зарваницькій прощі
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у ювілейній Зарваницькій прощі, про це повідомляє пресслужба партії.

У богослужіннях, які очолив предстоятель УГКЦ, блаженніший Святослав, взяли участь тисячі прочан. Цього року проща в Марійському духовному центрі "Зарваниця" вперше відбувалася також в онлайновому форматі

«Сьогодні історичний день. Бо сьогодні 25-та річниця першої Зарваницької прощі, яку Мирослав-Іван Любачівський 25 років тому зробив тут, на цьому святому місці», – зазначив Петро Порошенко в коментарі журналістам. 

«Я твердо переконаний, що Господь захищає Україну. Бо всю ту навалу, яку українська земля, український народ отримує від країни-агресора за останні 6 років – без Божої допомоги, без того, щоб Господь почув наші молитви, нам було б долати набагато важче. І правда з нами, Господь Бог з нами, і ми все витримаємо», – переконаний п‘ятий Президент. 

Після закінчення літургії відбулася зустріч Петра Порошенка та предстоятеля УГКЦ блаженнішого Святослава (Шевчука)

25 років тому відбулася перша Всеукраїнська проща до Зарваниці, на якій блаженніший Патріарх Мирослав-Іван Любачівський здійснив акт посвяти українського народу під покров Пресвятої Богородиці. 20 років тому під час Всеукраїнської прощі відбулося освячення собору Зарваницької Божої Матері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram