ГоловнаПолітика

Очільника миколаївського осередку "Свободи" госпіталізували з вогнепальним пораненням (оновлено)

У 33-річного Демида Губського ненаскрізне поранення голови.

Очільника миколаївського осередку "Свободи" госпіталізували з вогнепальним пораненням (оновлено)
Демид Губський
Фото: facebook/Демид Губський

У Миколаєві з вогнепальним пораненням голови госпіталізували керівника обласної організації ВО "Свобода" Демида Губського.

У поліції повідомили, що про інцидент їх сповістили медики Лікарні швидкої допомоги близько 7:45 у суботу.

"До поліції надійшло повідомлення від медиків ЛШМД, що з місця мешкання до них доставлений 33-річний чоловік з травмою голови. Під час проведення операції було встановлено характер травми - ненаскрізне вогнепальне поранення в голову", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev

Речниця Миколаївської поліції Олена Бережна у коментарі Суспільному підтвердила, що йдеться про Демида Губського.

Наразі медики надають йому необхідну допомогу.

Оновлення 19:30. На сторінці поліції Миколаївської області у Facebook повідомили, що постраждалий перед тим, як стався постріл, розбирав пістолет травматичної дії. На місці події виявили гранату, помпову рушницю та набої.

"Слідством встановлено, що вчора увечері постраждалий разом з цивільною дружиною та друзями відпочивали у розважальному закладі та вживали алкогольні напої. Після одинадцятої вечора вони вдвох повернулись додому. Коли жінка знаходилась на балконі, чоловік розбирав травматичний пістолет. Через деякий час, як розповідає жінка, вона почула постріл та побачила, що її чоловік впав. Після чого викликала брата постраждалого, та разом вони звернулись по допомогу до медиків", - додали правоохоронці.

Фото: facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev

Слідчо-оперативна група встановлює всі обставини події. Правова кваліфікація - необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження. 

"Під час огляду місця події у квартирі постраждалого виявили помпову рушницю, гранату Ф-1 та набої до пістолету травматичної дії, кобуру. За даними дозвільної системи, гладкоствольна помпова рушниця зареєстрована на чоловіка. Крім того, слідством встановлено, що постраждалий хотів придбати спецзасіб — пістолет травматичної дії. Але не міг законно отримати на нього дозвіл. Проте пістолет якимось чином здобув. Шляхи надходження зброї та інших причетних до цього осіб тепер встановлюватиме поліція", - зазначили правоохоронці. 

Нагадаємо, в липні минулого року в Хмельницькій області ножове поранення отримав кандидат в народні депутати від ВО "Свобода" Назарій Чепко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram