ГоловнаПолітика

Нардеп: голосів за "антиколомойський" закон може не вистачити, частина депутатів живе в країні Приват

Люди Коломойського у Верховній Раді можуть заблокувати кредит МВФ.

Нардеп: голосів за "антиколомойський" закон може не вистачити, частина депутатів живе в країні Приват
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Єгор Чернєв з президентської фракції "Слуга народу" заявив, що голосів за законопроєкт №3260 про гарантії неповернення банків колишнім власникам може не вистачити.

Підтримати його готові тільки "Голос", "Європейська Солідарність", частина "Слуги народу" і група "Довіра".

"Є ймовірність, що для прийняття закону про неповернення банків, який є однією з умов для отримання рятівного кредиту від МВФ, може не вистачити голосів. Причина проста: частина депутатів з різних фракцій живе не в Україні, а в державі під назвою "Приват". У них усе буде добре, особливо коли їх господареві повернуть банк або виплатять компенсацію за нього. Вистачить на нові машини для всіх", - написав Чернєв у фейсбуці.

За його словами, іншим українцям загрожує дефолт держави з усіма наслідками, що випливають: крах гривні, гіперінфляція, безробіття, сплеск злочинності.

"Закликаю громадянське суспільство, всіх українців звернутися до своїх депутатів і переконати їх у необхідності підтримати закон про неповернення банків. Кожен голос сьогодні важливий", - написав Чернєв.

Нагадаємо, 26 березня голова МВФ Кристаліна Георгієва назвала дві умови для виділення грошей Україні  - затвердження закону про неповернення банків колишнім власникам і голосування за ринок землі.

При цьому вона повідомила, що сума нової кредитної програми може бути більш ніж 5,5 млрд доларів, про які домовлялися в 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram