ГоловнаПолітика

Нардепи Княжицький і Синютка зажадали від СБУ і ДБР розслідувати заяву Бужанського

Йдеться про поширене Бужанським відео про нібито побиття жителя Львова через його кашель в автобусі.

Нардепи Княжицький і Синютка зажадали від СБУ і ДБР розслідувати заяву Бужанського
Нардеп фракции "Слуга народа" Максим Бужанский
Фото: dnpr.com.ua

Народні депутати Микола Княжицький і Олег Синютка вимагають від Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань відреагувати на неправдиву інформацію, поширену народним депутатом фракції "Слуга народу" Максимом Бужанським.

Відповідне звернення народні депутати від "Європейської Солідарності" направили в правоохоронні органи в понеділок, 23 березня, повідомляє пресслужба партії.

Йдеться про поширене Бужанським відео про нібито побиття жителя Львова через його кашель в автобусі, яке є фейкове.

"Чистий фейк, тому що жодного такого випадку у Львові не було. Але фейку депутату від "слуг" було мало - він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, який стався після приходу нацистів до нашого міста. Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що "у Львові нічого не змінилося з 1941 року" і вже почалися погроми в "центрі бандерівщини". Методи провокаторів не змінилися за десятиліття: та ж сама брехня, то ж прагнення виставити жителів Львова і Галичини і України загалом як недостойних жити в цивілізованій Європі", - підкреслив Олег Синютка.

Також народний депутат зазначив, що для мільйонів українців і туристів зі всього світу Львів уже давно став символом європейськості України, гостинності, толерантності та поваги багатонаціональної і багатокультурної історії міста.

"Разом з колегою з фракції Миколою Княжицьким ми звернулися в СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців з різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава повинна реагувати рішуче, особливо в нинішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу", - підсумував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram