ГоловнаПолітика

Рішення аграрного комітету щодо законопроєкту про ринок землі порушує КК, - "Батьківщина"

У партії такі дії називають шахрайськими.

Рішення аграрного комітету щодо законопроєкту про ринок землі порушує КК, - "Батьківщина"
Вадим Ивченко
Фото: Макс Левин

Голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики порушив 364 статтю Кримінального кодексу про зловживання посадовими обов'язками, "протягнувши на засіданні Комітету законопроєкт №2178-10 про ринок землі за основу і загалом без обговорення поправок". Про це заявив народний депутат від«Батьківщини» Вадим Івченко після засідання аграрного комітету.

«Депутати від фракції «Слуга народу» більшістю голосів проштовхнули законопроєкт про ринок землі до другого читання. Представники монобільшості знехтували вимогами депутатів інших фракцій, які наполягали на розгляді поправок відповідно до підписаного Меморандуму про проходження законопроєкту. Згідно зі статтею 16 пункту 6 Закону України про комітети, розгляд має відбуватися за правками кожного з депутатів. Тому дії президентської партії можна кваліфікувати як «політичний кидок» монобільшості». Цим вони показали, якою насправді є ціна взятих «слугами народу» на себе зобов'язань. Що вже говорити про дотримання їхніх обіцянок перед виборцями. Шахрайське проштовхування антинародних законів показує, якими методами чинна влада буде позбавляти землі українців», - обурився депутат.

Вадим Івченко переконаний, що маніпуляції монобільшості в протягуванні земельного закону всупереч інтересам людей, регламенту та нормативних документів, повинні розглядатися в правоохоронних органах.

«Влада знехтувала позицією народних депутатів, які хотіли доповідати і обговорювати правки. Зараз в «Батьківщині» розпочато консультації з аграрними асоціаціями і політичними партіями. Ми готуємося до оскарження законопроєкту і захисту національних інтересів всіма можливими методами. Влада повинна нести відповідальність перед людьми за несанкціоновані дії під час розгляду законів», - підкреслив Вадим Івченко.

Нагадаємо, що «Батьківщина» закликала НАБУ розслідувати корупцію під час проштовхування закону про розпродаж землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram