ГоловнаПолітика

Кремль: у рамках нормандського саміту можуть обговорюватися газові питання

"Якщо будуть залишатися проблемні питання, щодо яких не вдалося домовитися".

Кремль: у рамках нормандського саміту можуть обговорюватися газові питання
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в рамках саміту Нормандської четвірки в Парижі 9 грудня можуть обговорюватися газові питання.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Є розуміння, що спочатку на робочому рівні мають відбутися ґрунтовні переговори. Якщо будуть залишатися проблемні питання, щодо яких не вдалося домовитися, то президенти зможуть використати зустріч у Парижі, де вони так чи інакше матимуть можливість удвох поспілкуватися, щоб торкнутися там і газової тематики", - сказав Пєсков у п'ятницю журналістам.

На 29 листопада було заплановано чергові консультації про газопостачання у форматі Україна - ЄС - Росія, але їх перенесли на наступний тиждень.

Нагадаємо, що Україна і Росія ведуть переговори про транзит газу в тристоронньому форматі - за участю Європейської комісії. Її представники не входять у Нормандський формат.

28 листопада у Відні відбулася двостороння зустріч міністра енергетики України Олексія Оржеля і міністра енергетики Росії Олександра Новака. Кабмін України заявив, що вона відбулася в рамках процесів тристоронніх переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram