ГоловнаПолітика

Голова Миколаївської облради повідомила про спробу перевороту

Депутати зламали двері в сесійний зал і винесли кабінку для голосування.

Голова Миколаївської облради повідомила про спробу перевороту
Фото: ukrinform

У Миколаєві депутати зламали двері в сесійний зал обласної ради і винесли звідти кабінку для голосування. Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко у фейсбуці, передає Цензор.НЕТ.

"Група депутатів зламала двері в сесійний зал після закінчення робочого дня і винесла звідти кабінку для голосування. Зараз цією подією будуть займатися правоохоронці. Хочу зазначити, що це зроблено для того, щоб здійснити переворот в обласній раді, зокрема незаконно усунути мене з посади", - сказала Москаленко.

Вона підкреслила, що в залі є дорога апаратура для електронного голосування та інші цінні речі, тому незаконні проникнення туди є кримінальним правопорушенням. Москаленко також підкреслила, що все це - ще одне свідчення втручання в роботу облради з боку облдержадміністрації. Вона офіційно звернулася до поліції і СБУ з проханням втрутитися в ці події і дати їм відповідну оцінку.

"Укрінформ" пише, що зараз зал забарикадований, біля нього чергують правоохоронці і нікого туди не пускають.

На цей момент триває закрите засідання в одному з приміщень облради на четвертому поверсі. У холі перебувають журналісти й активісти, але на засідання нікого не пускають.

За словами присутньої на місці події волонтерки й активістки Ольги Вербицької, зараз в обласній раді відбувається щось "на зразок голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді".

"Група антиукраїнськи налаштованих депутатів намагається в будь-який спосіб відсторонити від посади голову обласної ради. Це незаконно. Зараз ми очікуємо наших активістів, АТОвців і будемо готові діяти адекватно до того, що тут буде відбуватися", - сказала Вербицька.

Голова Миколаївської обласної ради заявляла, що проти неї відбуваються незаконні дії, спрямовані на усунення її з посади. Частина депутатів з так званої "групи Стадника" (голови ОДА) вирішила проводити сесію 26 листопада без її участі, щоб розглянути питання про зняття її з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram