ГоловнаПолітика

Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з нардепа Дубневича

Згоду на обрання депутату запобіжного заходу підтримали 9 з 11 парламентаріїв.

Регламентний комітет підтримав зняття недоторканності з нардепа Дубневича
Ярослав Дубневич
Фото: www.depo.ua

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича від групи "За майбутнє".

Про це повідомляє hromadske.

Так, всі 11 членів комітету підтримали подання генпрокурора на надання згоди на притягнення до відповідальності Дубневича та надання згоди на його затримання. Також комітет дав згоду на обрання депутату запобіжного заходу, але це рішення підтримали 9 з 11 парламентаріїв.

Сам Дубневич був присутній на засіданні комітету, він заперечував всі звинувачення. Зокрема депутат заявив, що на опублікованих слідством телефонних розмовах йдеться про якогось "Славу", а не сказано "Ярослав Дубневич". Він також заявив, що його переслідування політичне.

Водночас генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що доказів достатньо і факт завданих збитків державі

є підставою для початку кримінального процесу.

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зазначив, що остаточне рішення має винести суд, однак 31 жовтня до Верховної Ради він готовий йти вже з документами для кримінальної справи.

Дубневичу хочуть пред'явити підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу в рамках справи, яку розслідувало Національне антикорупційне бюро.

Йому закидають завдання збитку в розмірі 93,277 млн гривень.

Слідство вважає, що Дубневич, перебуваючи на посаді голови комітету Ради з питань транспорту, був обізнаний про фінансовий стан ВАТ "Укрзалізниця" і мав вплив на засновників і посадових осіб підприємства, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, рамних рейок, хрестовин і комплектів роздільного скріплення.

Докази свідчать про те, що вказана особа зі спільниками вивчила і проаналізувала попит і ціни на ринку стрілочних переводів і ухвалила рішення заволодіти коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими депутатом і його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції.

Ярослав Дубневич став першим депутатом 9 скликання, з якого хочуть зняти недоторканість для притягнення до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram