ГоловнаПолітика

​Україна хотіла б стати членом групи НАТО в Чорному морі, - міністр оборони

Загороднюк провів зустріч з генсеком Альянсу Столтенбергом.

​Україна хотіла б стати членом групи НАТО в Чорному морі, - міністр оборони
Андрей Загороднюк и Йенс Столтенберг
Фото: Пресс-служба Минобороны

Сьогодні, 30 жовтня, в Одесі, в рамках візиту делегації Північноатлантичної ради в Україну, міністр оборони Андрій Загороднюк провів зустріч з делегацією на чолі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Для нас важливо підтримувати високий рівень співпраці і обмінюватися інформацією з НАТО заради безпеки як у нашій країні, так і загалом у регіоні", - зазначив Загороднюк.

Він поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію на Донбасі, а також звернув увагу на питання незаконної окупації Криму Росією.

"Ми робимо все можливе, щоб привернути увагу до цього питання, адже це перше таке порушення безпеки в регіоні після Другої світової війни. До окупації Криму Росією Чорноморський регіон був зоною стабільності. Однак зараз ми спостерігаємо значне порушення міжнародного морського права в Чорному морі і значну його мілітаризацію. Все це створює низку проблем комерційному судноплавству і доступу до певних зон. Ми будемо привертати увагу міжнародної спільноти до таких випадків", - сказав Загороднюк.

"Перш за все, ми будемо діяти на всіх можливих політичних рівнях і міжнародних інститутах. Ми хотіли б бути невід'ємним членом групи НАТО в Чорному морі, що також має стати кроком до вирішення цієї проблеми, - додав глава Міноборони.

Він наголосив, що дії Росії в Чорному морі є проблемою не лише України та країн Чорноморського регіону, але і мають міжнародний характер. Тому це питання має братися до уваги та імплементуватися в політику зацікавлених країн.

Нагадаємо, сьогодні до Одеси прибула делегація НАТО на чолі зі Столтенбергом. 31 жовтня в Києві генсек НАТО проведе засідання Комісії НАТО-Україна з президентом Володимиром Зеленським і виступить з промовою у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram