ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія приїхала в Україну оцінити впровадження закону про мову

Висновок експертів представлять у грудні.

Венеціанська комісія приїхала в Україну оцінити впровадження закону про мову
Фото: Макс Требухов

Венеціанська комісія (Європейська комісія "За демократію через право") перебуває в Україні з візитом, метою якого є вивчення впровадження закону про мову. Про це повідомили в МЗС.

Комісія прибула в Україну ще 25 жовтня.

"Результатом візиту експертів Венеціанської комісії має стати підготовка висновків Венеціанської комісії з імплементації Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який Венеціанська комісія прийме на своєму 125-му пленарному засіданні в грудні цього року", - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра закордонних справ Василь Бондар, який прийняв делегацію, повідомив представникам комісії, що порядок застосування мов корінних народів і національних меншин України буде визначатися новим законом про нацменшини, який представлять на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про мову 25 квітня. Поправки до документа парламентарії розглядали на пленарних засіданнях майже два місяці - з 28 лютого. 15 травня президент Петро Порошенко підписав закон.

20 травня Рада безпеки ООН відмовилася розглядати український закон про мову на вимогу Росії.

Закон про мову передбачає українізацію всіх суспільних сфер життя. Українська мова - державна, це мова діяльності держорганів, діловодства та документообігу, судочинства, Збройних сил, правоохоронних органів, сфери роботи і освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram