ГоловнаПолітика

Чалий звинуватив команду Зеленського в заниженні ролі посольства України у США

"Мені як послу було сказано, що завдання відомства - обслуговувати".

Чалий звинуватив команду Зеленського в заниженні ролі посольства України у США
Фото: EPA/UPG

Колишній секретар РНБО Олександр Данилюк під час липневої поїздки до Вашингтона повідомив про перегляд політики Офісу президента щодо роботи посольства України у США. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua повідомив експосол України в Сполучених Штатах Валерій Чалий.

"У десятих числах липня, під час візиту колишнього секретаря РНБОУ Олександра Данилюка і помічника президента Андрія Єрмака до Вашингтона, мені як послу було сказано, що тепер підходи інші і робота буде вестися безпосередньо, без посольства, а завдання самого відомства - обслуговувати, тобто займатися фактично логістичними питаннями", - зазначив дипломат.

За його словами, посольство України в США не організовувало телефонних переговорів Трампа і Зеленського. Однак як зазначив сам дипломат, він радив Зеленському відмежуватися від внутрішньої американської політики.

"Спілкуючись кілька разів із президентом Зеленським по телефону, мені здалося, що з кожним разом він усе краще розуміє всю ту глибину питань, наявних у двосторонніх відносинах України зі США. Я, до речі, йому радив бути дуже обережним і намагатися максимально дистанціюватися від внутрішньої політики США, аби одночасно максимально наблизитися і до республіканців, і до демократів", - сказав Чалий.

У той самий час Чалий також заявив, що раніше відповідальність за політику України в США мали намір узяти на себе Олександр Данилюк і нинішній позаштатний радник президента Зеленського Ігор Новіков.

Нагадаємо, що зараз в України немає посла у США. Чалого звільнили ще влітку, а його наступника поки що не призначили. За неофіційною інформацією, на посаду посла претендує постпред України при ООН Володимир Єльченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram