ГоловнаПолітика

Сумська міськрада закликала Раду і президента "не допустити капітуляції"

Сумська міськрада закликала Раду і президента "не допустити капітуляції"
Фото: Радио Свобода

На позачерговій сесії Сумської міської ради 4 жовтня депутати підтримали звернення до Верховної Ради і президента України щодо недопущення капітуляції, небезпеку якої депутати бачать у виконанні так званої "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У зверненні йдеться, що депутати Сумської міськради "рішуче засуджують спроби розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії".

До президента депутати висувають низку вимог і пропонують "керівництву держави і провідним політичним силам організувати національний круглий стіл для вироблення спільної загальнодержавної стратегії на переговорах щодо російської агресії на Сході України і долі тимчасово окупованих територій".

У зверненні до парламенту вони закликають "всі патріотичні сили, представлені у Верховній Раді України, заблокувати ухвалення нової редакції та не допустити продовження дії Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", відомого також як закон про особливий статус Донбасу.

За це рішення проголосували 23 депутати з 43. На засідання не з'явилися представники фракцій "Опозиційний блок" і "Самопоміч".

Як повідомлялося, проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступили низка українських політсил, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська облради, міськрада Кропивницького.

Водночас бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Крім того, у різних містах України проходили акції "Ні капітуляції!", зокрема і в Києві, де на Майдані Незалежності зібралося близько двох тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram