ГоловнаПолітика

Разумков підписав закон про імпічмент президента

Документ направлено на підпис Зеленському.

Разумков підписав закон про імпічмент президента
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав президентський законопроєкт №1012 "Про особливу процедуру усунення президента України з поста (імпічмент)" і направив його на підпис Володимиру Зеленському.

Про це йдеться на сторінці законопроєкту на сайті Ради.

Відзначається, що 19 вересня законопроєкт був "повернутий з підписом голови Верховної Ради" і "спрямований на підпис президентові".

Днем раніше парламент не підтримав проєкт постанови, яким пропонувалося скасувати рішення про затвердження загалом законопроєкту про імпічмент, і тим самим нардепи відкрили можливість спікеру Разумкова підписати закон і передати його на підпис президенту.

Нагадаємо, 10 вересня Рада зі скандалом прийняла закон про імпічмент. Можливість зміщення президента з посади в порядку імпічменту передбачена ст. 111 Конституції. Законопроєкт №1012 детально регулює цю процедуру.

Зокрема, парламент може усунути президента України з посади виключно у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

У червні 2019 Рада прийняла закон про слідчі комісії, куди вписала процедуру імпічменту, але президент Зеленський його так і не підписав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram