ГоловнаПолітика

У "Голосі" придумали "фактор Януковича" для оцінки законопроєктів команди Зеленського

Опозиція побачила ризик у реформі держслужби.

У "Голосі" придумали "фактор Януковича" для оцінки законопроєктів команди Зеленського
Фото: Аня Стешенко

Депутат Верховної Ради Роман Лозинський розповів, що його фракція "Голос" використовує "фактор Януковича" для оцінки законопроєктів команди президента Володимира Зеленського.

Про це він повідомив під час розгляду законопроєкту про реформу держслужби, який його фракція не підтримала.

"Фракція підтримувала і буде підтримувати всі технократичні пропозиції. Цей законопроєкт теж покликаний розв'язати руки технократів. Але у фракції "Голос" існує таке поняття, як "фактор Януковича". Коли ми приймаємо рішення, чи будемо голосувати "за", утримуватимемося чи будемо "проти", то дискутуємо, а як ми б голосували, якби зараз президентом був Янукович або прем'єром Азаров", - сказав представник "Голосу".

За словами Лозинського, цей законопроєкт "фактор Януковича" не пройшов.

"Ми, може, навіть підтримали б його, якби він не був одним із пазлів серед інших ініціатив і законопроєктів. Якби Національну гвардію не хотіли зав'язати під президента. Якби у депутатів не забирали право законодавчих ініціатив і не звужували їхні права. Якщо б прокуратуру не хотіли сформувати в ручному режимі", - сказав депутат.

"На жаль, коли ми бачимо всі частини цього послідовного процесу, ми бачимо в законопроєкті ризик, що ці повноваження і спрощення можуть створити ручний режим, коли під певних людей прописуються певні норми. Ми не можемо бути впевнені, що це спрацює позитивно", - сказав Лозинський.

Нагадаємо, "Голос" став уже другою фракцією, яка висловила побоювання з приводу дій "Слуги народу" і команди Зеленського.

На початку вересня представники фракції "Європейської солідарності" заявили, що законопроєкти Зеленського і депутатів "Слуги народу" можуть зробити з України авторитарну країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram