ГоловнаПолітика

МЗС України викликало посла Чехії через зустріч Земана з "підкарпатськими русинами"

Радек Матула спростував будь-які заклики з боку Чехії до русинської автономії на Закарпатті.

МЗС України викликало посла Чехії через зустріч Земана з "підкарпатськими русинами"
Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула
Фото: MZV

МЗС України відреагувало на повідомлення про зустрічі президента Чехії Мілоша Земана з представниками "Всесвітньої ради підкарпатських русинів".

"У зв'язку з появою в ЗМІ інформації про зустріч президента Чехії Мілоша Земана з представниками чеської неурядової організації "Всесвітня рада підкарпатських русинів" 11 вересня до Міністерства закордонних справ України був запрошений посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула для отримання роз'яснень", - повідомляє пресслужба МЗС.

Відзначається, що чеський дипломат спростував будь-які заклики з боку Чехії до русинської автономії на Закарпатті та підтвердив підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів.

"Чеська сторона підготує з цього приводу офіційну інформацію", - йдеться в коментарі.

Напередодні повідомлялося, що президент Чехії під час зустрічі з делегацією русинів в Празі погодився виступити посередником між Києвом і закарпатськими русинами, які, за їхніми словами, вимагають свого офіційного визнання в ролі окремого і статусу автономії для своєї території. Мілош Земан пообіцяв обговорити це питання з новим президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram