ГоловнаПолітика

Помічник Зеленського заявив, що робота над обміном полоненими триває

Путін і Зеленський обговорювали це по телефону.

Помічник Зеленського заявив, що робота над обміном полоненими триває
Андрей Ермак
Фото: yulainfo.com

Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що робота над обміном полонених між Україною і Росією триває, а також висловив свою надію, що обмін відбудеться найближчим часом. Про це він повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Можу лише сказати, що в телефонній розмові двох президентів, сам факт якої я підтримую, ця тема обговорювалася, і в мене є велика надія на те, що це станеться найближчим часом. Робота ведеться, запевняю вас", - заявив Єрмак.

Крім того, він назвав тему обміну полоненими дуже делікатною і попросив журналістів не поширювати фейкової, непідтвердженої інформації про це.

"Ми всі бачили офіційну заяву Офісу президента - я можу тільки підтвердити її. Це дуже делікатна тема, і я хотів би попросити всіх не поширювати фейкових новин, а також інформаційних повідомлень, які ґрунтуються на непідтверджених даних", - сказав помічник президента.

Нагадаємо, останнім часом російські та українські ЗМІ активно обговорюють тему можливого обміну в'язнів між Україною і Росією. 21 серпня російські ЗМІ також повідомляли про можливу видачу Україні п'ятьох політв'язнів, а в московському СІЗО "Лефортово" підтвердили, що політв'язнів Балуха, Карпюка, Клиха, Кольченка і Сущенка перевезено до них. Також з'явилася інформація, що Сенцова перевезли в СІЗО Москви. Адвокат режисера цієї інформації не підтвердив. Однак мати Сенцова Людмила повідомила, що "Олег вперше за довгий час не подзвонив їй", хоча раніше завжди робив це наприкінці місяця.

28 серпня керівника "РИА Новости Украина" Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, випустили з-під варти під особисте зобов'язання. Пізніше стало відомо, що його звільнення відбулося в рамках підготовки до обміну "35 на 35" і за згодою самого Вишинського.

29 серпня з'явилася інформація, що в Кремлі поки що не готові офіційно повідомляти про процес обміну утримуваних осіб між Москвою і Києвом, але визнали, що "контакти на цю тему здійснюються".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram