ГоловнаПолітика

Офіс президента готує законопроєкт, що спрощує працевлаштування та звільнення держслужбовців

Зміни до закону про держслужбу необхідні для оновлення митної служби.

Офіс президента готує законопроєкт, що спрощує працевлаштування та звільнення держслужбовців
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Офіс президента Володимира Зеленського готує законопроєкт про спрощення процедури працевлаштування і звільнення державних службовців, який можуть внести як невідкладний.

Про це повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми напрацювали спільно з Офісом президента законопроєкт (я сподіваюся, що він буде внесений як першочерговий) щодо того, щоб врегулювати питання звільнення і найму на держслужбу", - сказав Нефьодов, відповідаючи на запитання про потенційне звільнення голів низки регіональних митниць.

За його словами, зміни до закону про держслужбу необхідні для оновлення митної служби.

"Закон про державну службу не дозволяє легко приймати на роботу і звільняти співробітників... Звичайно, якщо ми будемо по шість-сім місяців бігати за кожним держслужбовцем - він може в будь-який момент піти на лікарняний і де-факто перебувати там вічно, - гадаю, тоді процес (оновлення митниці, - ред.) точно затягнеться", - прокоментував Нефьодов.

За його словами, дотепер втратив посаду тільки один з керівників митниці, звільнення яких вимагав президент. "Тільки одного з цих керівників звільнено - голову Львівської митниці", - уточнив він.

Нагадаємо, 1 травня 2016 року набула чинності нова редакція закону про державну службу, крім норми, що зобов'язує вищих посадових осіб володіти іноземною: англійською або французькою мовою. Вона набула чинності 1 січня 2018 року.

Новий закон було ухвалено 10 грудня 2015 року. Він передбачає, серед іншого, конкурси на всі посади держслужби, а також розподіл політичних посад і посад держслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram