ГоловнаПолітика

СБУ не фіксує російського втручання в українські вибори, - Баканов

В.о. голови СБУ вважає, що спецслужби зможуть відбити атаку.

СБУ не фіксує російського втручання в українські вибори, - Баканов
Фото: EPA/UPG

На сьогодні в Службі безпеки України не фіксують фактів втручання у виборчий процес позачергових виборів народних депутатів України з боку Російської Федерації. Про це сьогодні заявив в.о. голови СБУ Іван Баканов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Навіть якщо такі атаки і будуть... ми готові їм протистояти", - додав він.

В.о. голови СБУ зазначив, що українські профільні служби та відомства завчасно готувалися і відпрацьовували на навчаннях шляхи протидії такому втручанню під час парламентських виборів.

"Ми доволі добре готувалися до цієї події, і ті навчання, про які я згадував, саме і були присвячені захисту критичної інфраструктури, яка повністю копіює інфраструктуру Центральної виборчої комісії, тому я вважаю, що навіть якщо такі атаки й будуть, то ми добре підготовлені, і зможемо доволі ефективно їм протистояти", - підкреслив Баканов.

У березні перед першим туром президентських виборів Служба безпеки України заявляла про активізацію спецслужб Росії в інформаційному просторі України. З початку року СБУ задокументувала 17 фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні шляхом проплаченого поширення фейкової інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram