ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" звинуватила ДБР у "зливі" інформації Портнову

За цим фактом розпочато службову перевірку.

"Європейська Солідарність" звинуватила ДБР у "зливі" інформації Портнову
Фото: eurosolidarity.org

Активісти партії "Європейська Солідарність" пікетували Державне бюро розслідувань з вимогою "припинити ганебне і політично мотивоване переслідування волонтерів і добровольців на догоду проросійських і реваншистських сил".

Про це повідомляється на сайті партії.

Вимоги активістів директору ДБР Роману Трубі передали народні депутати Микола Величкович і Тетяна Чорновол, а також військовий волонтер Олексій Петров і блогер Сергій Місюра.

"Через кілька годин після розмови Труба особисто оприлюднив офіційну заяву щодо акції "ЄС". У ній він підтвердив підозри, що з очолюваного ним відомства відбувається витік інформації ... За цим фактом розпочато службову перевірку", - йдеться в повідомленні.

"Прикро, що директор ДБР не став конкретизувати, кому і хто «зливає» інформацію з його відомства. Тому що для цього, як то кажуть, є свої причини. Адже в ЗМІ неодноразово повідомляли про те, що першим оприлюднив конфіденційні дані соратник Януковича Андрій Портнов. А самого Романа Трубу називають серед тих осіб, хто на постійній основі контактує з зазначеною особою. Тому «Європейська Солідарність» хоче запитати у директора ДБР: проти кого конкретно розпочато службову перевірку витоку інформації з його відомства? І викликали на допит Портнова, який має свого «крота» у ДБР? Адже саме він і оприлюднить «злиту» інформацію", - підкреслили в "ЄС".

Крім того, партія заявляє, що і далі буде пікетувати будівлю ДБР з метою люстрації Труби, який "через політичну заангажованість скомпрометував себе на посаді і своїми діями загрожує нацбезпеці країни".

Нагадаємо, раніше директор ДБР поскаржився в поліцію на прихильників Порошенка через акцію членів громадського руху "Справа громад", пов'язаного з партією Порошенка. Акція під назвою "Тушкуємо мотлох, тушкуємо реванш" була організована у зв'язку з підозрами про зв'язки ДБР з Портновим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram