ГоловнаПолітика

НАБУ і СБУ проводять обшук у Фонді держмайна (оновлено)

За даними ЗМІ, Трубарова хочуть узяти на 10 тис. доларів хабаря за призначення одного з клерків на посаду у ФДМ.

НАБУ і СБУ проводять обшук у Фонді держмайна (оновлено)
Фото: obozrevatel.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно зі співробітниками департаменту "К" Служби безпеки проводять обшуки в приміщенні Фонду державного майна в Києві.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у фейсбуці.

"Слідчу дію санкціонували і проводять у рамках розслідування за фактом можливого вчинення корупційного злочину, підслідного НАБУ. Зараз це вся інформація, яку ми можемо повідомити щодо згаданих слідчих дій. Деталі - пізніше", - йдеться в повідомленні.

Джерело "Українських новин" розповіло, що НАБУ перевіряє можливу причетність Трубарова до отримання хабара за призначення у відомство.

"Перевіряємо його причетність - брав гроші чи ні за призначення", - сказало джерело. За його словами, поки що Трубарова не затримано.

Оновлення. Джерела Telegram-каналу The Newsroom підтвердили проведення обшуків у ФДМ, але, за їхніми даними, Трубарова поки що не затримано.

"А крім того, за їхніми словами, голову ФДМ хочуть узяти... на десятці тисяч (!) доларів. Принаймні джерела кажуть, що НАБУ перевіряє Трубарова на отримання 10 тис. доларів хабаря за призначення одного з клерків на посаду у ФДМ", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, НАБУ розслідує провадження про розкрадання бюджетних коштів за участю екснардепа Дмитра Крючкова. На суді він назвав імена політиків, з якими співпрацював як голова правління "Енергомережі". За його словами, скандальну компанію контролюють депутати Порошенка.

"Депутати Коломойського звинувачують Трубарова в тому, що за попередньої влади він не продавав, а спеціально "стеріг" обленерго і Центренерго, які "доїв" соратник Порошенка Ігор Кононенко (в партнерстві із Суркісами). Також Трубарова вважають причетним до схеми «порівняно чесного способу відбирання грошей у населення» через платну реєстрацію кожної запланованої до продажу квартири через фірми-прокладки відомого в народі схематозника депутата Антона Яценка", - пише Newsroom.

Повідомляється, що Трубарова звинувачували в незаконному продажі в 2013 році частини будівлі МінАПК тодішньому міністру Присяжнюку під ресторан. А крім того НАЗК знайшло в нього, щонайменше, 600 тисяч прихованих від декларування гривень.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про затримання в.о. голови ФДМ Віталія Трубарова і обшуки в його кабінеті. Віцепрем'єр Павло Розенко спростував затримання Трубарова і заявив, що той перебував на засіданні урядового комітету, надавши фото із засідання.

Нагадаємо, у 2015-2017 роках Трубаров був помічником голови Фонду, потім головним спеціалістом відділу координації діяльності структурних підрозділів ФДМ. З квітня 2017 року він став керівником апарату фонду, у вересні - виконувачем обов'язки голови ФДМ.

Торік Нацагентство з боротьби з корупцією внесло припис Трубарову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram