ГоловнаПолітика

В'ятрович заявив, що його хочуть звільнити

Директор Інституту нацпам'яті неодноразово критикував президента Зеленського.

В'ятрович заявив, що його хочуть звільнити
Фото: 24tv.ua

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що нова влада заледве чи хоче бачити його на цій посаді.

Про це він сказав в ефірі Громадського.

«Є досить багато інформації про спробу знайти мені заміну на цій посаді. Концепція зараз така, що інститут не ліквідують, оскільки це може спровокувати занадто велике обурення, зате В'ятровича треба прибрати», - розповів Володимир В'ятрович.

Директор центрального органу виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті вважає, що це пов'язано з його критичною позицією щодо новообраного президента України Володимира Зеленського.

«Я досить жорстко критикую його за різного типу прорахунки, які стосуються гуманітарної політики», - пояснив В'ятрович.

Він також зазначив, що можлива втрата посади є одним із головних мотивів піти в політику в списку партії Порошенка «Європейська солідарність», «тому що мені здається, що саме в парламенті я зможу захистити дуже багато досягнень за ці 5 років і продовжити цю роботу».

Нагадаємо, голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович приєднався до партії Петра Порошенка «Європейська солідарність». Він піде у списку партії під номером 25.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram