ГоловнаПолітика

Портнов провів на допиті в ГПУ "3,5 прекрасних години"

Портнов провів на допиті в ГПУ "3,5 прекрасних години"

Колишній перший заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов провів на допиті в Генеральній прокуратурі 3,5 години. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

"Сьогодні я сам раптово прибув туди на допит, де прекрасно провів 3,5 години. На допиті повідомив про роль глави Департаменту спеціальних розслідувань Горбатюка і керівництва Генеральної прокуратури в приховуванні масових вбивств на Майдані. Тепер у слідчих буде трохи більше роботи, - вони повинні слідчим шляхом перевірити зазначену інформацію, допитати своїх власних керівників і внести це все до реєстру досудових розслідувань", - написав Портнов.

Напередодні стало відомо про виклик Портнова як свідка у справі про розстріли на Майдані. Однак ГПУ викликала колишнього чиновника на 27 травня.

Спікер ГПУ Андрій Лисенко в коментарі LB.ua підтвердив, що Портнова допитали.

"Він сьогодні прибув раніше призначеного терміну на допит. Але прокурори пішли назустріч і взяли свідчення. Допитували у справі розстрілів на Майдані в ролі свідка", - сказав Лисенко.

19 травня Портнов повернувся в Україну. 20 травня його уклав з поліцією договір про охорону.

У березні Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо незаконного збагачення Портнова.

Раніше ГПУ відмовилася виконати рішення суду про закриття до 20 березня всіх кримінальних проваджень проти Портнова. 20 лютого Печерський райсуд Києва встановив для ГПУ термін один місяць для завершення розслідування кримінальних проваджень щодо екс-заступника голови АП. Зокрема, йдеться про провадження, які відкрито за фактом можливого незаконного збагачення, а погроз на адресу екс-депутата Інни Богословської.

У березні минулого року СБУ заявила, що розпочала провадження проти Портнова за статтею "державна зрада".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram