ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва заборонив комісії проводити конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України

МЗС заборонено тестувати рівtym володіння учасниками конкурсу офіційними мовами РЄ.

Окружний адмінсуд Києва заборонив комісії проводити конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України
Фото: Lb.ua

Окружний адміністративний суд Києва в п'ятницю ухвалив рішення про заборону конкурсної комісії з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України вчиняти певні дії щодо проведення такого конкурсу.

Про це повідомляє прес-служба Окружного суду.

Зокрема 26 квітня суд постановив заборонити конкурсній комісії приймати документи від осіб, які бажають взяти участь в конкурсі, проводити тестування, співбесіди, а також дії з відбору кандидатів, формувати і опубліковувати списки на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Також суд заборонив голові комісії Наталії Кузнєцовій представляти список кандидатів у Міністерство закордонних справ для його внесення в установленому порядку до Ради Європи, а також провадити зазначений конкурс.

Крім того, МЗС заборонило проводити тестування з визначення рівня володіння учасниками конкурсу офіційними мовами Ради Європи.

Суд постановив, що процедура проведення конкурсу, а саме визначені комісією терміни для проведення конкурсу, порушує рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи, тим самим не відповідаючи міжнародним стандартам.

Як повідомлялося, в квітні Президент Петро Порошенко оголосив конкурс на посаду судді ЄСПЛ від України.

Конкурсная комиссия должна выбрать трех кандидатов, которые потом будут внесены Министерством иностранных дел в Совет Европы.

С 2010 года судьей ЕСПЧ от Украины является Анна Юдковская (ее муж - нардеп Георгий Логвинский). Срок ее полномочий истекает в апреле 2019 года.

Судей Европейского суда по правам человека назначает Парламентская ассамблея Совета Европы.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram