ГоловнаПолітика

Брюссель має намір вивчити закон про українську мову

Вони планують це зробити до того, як закон набуде чинності.

Брюссель має намір вивчити закон про українську мову
Фото: newtent.info

Європейська комісія вивчить і оцінить прийнятий Верховною Радою України закон про функціонування української мови як державної. Про це повідомила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич, передає «Інтерфакс-Україна».

"Нам відомо, що український парламент прийняв новий закон про мову. Зараз ми очікуємо публікації остаточної версії цього закону з тим, щоб вивчити його зміст", - констатувала вона на брифінгу 26 квітня в Брюсселі.

Разом із тим Косьянчич нагадала, що Європейський Союз акцентував увагу на тому, що українська влада повинна скерувати закон про мову на оцінку Венеціанській комісії Ради Європи до того, як він набуде чинності.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної", поправки до якого розглядали з 28 лютого.

Закон підтримали 278 депутатів при мінімально необхідних 226.

26 квітня у Верховну Раду надійшли чотири постанови про скасування закону про українську мову, які блокують його підписання. Парламент має намір розглянути їх наступного пленарного тижня й одразу ж скасувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram