ГоловнаПолітика

Порошенко: я йду з посади президента, але не з політики

Президент зустрів поразку на виборах словами Черчілля.

Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко, який програв вибори, виступив із промовою перед соратниками, які зустріли його в штабі оваціями. 

"Дорога Україно, ніколи не здавайся - ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ні у великому, ні в малому, ніколи не здавайтеся, якщо це не суперечить честі та здоровому глузду. Саме цими словами великого британця Вінстона Черчілля я керувався завжди. Ніколи не здавайся - чув я в 2014 році, коли отримав від Януковича пограбовану й обеззброєну країну, на яку сунула путінська орда і коли закордонні лідери телефонували не вітати з вибором, а висловити щирі співчуття. Прямо говорили: що жодна одна країна світу не стоїть і не стояла перед такими викликами, які були тоді перед Україною", - заявив Порошенко.

Фото: Макс Требухов

Тоді, нагадав він, охочих стати президентом було набагато менше, ніж у більш благополучному 2019 році.

"Ніколи не здавайся - чув я, коли приймав рішення ще раз балотуватися в президенти. Зрозуміло ж було, наскільки запекла боротьба очікується на тлі тієї брудної інформаційної війни, яку вели зсередини мої політичні опоненти, а ззовні - російські фейкові новини й потужна пропагандистська машина гібридної війни", - сказав Порошенко.

"Ніколи не здавайся - чую я і зараз, коли бачу ці результати екзит-полів. А вони очевидні й дають підставу зараз зателефонувати моєму опонентові і привітати його. Зробити це вперше в українській практиці, але як це заведено в цивілізованих демократичних країнах", - заявив президент України.

"Уже наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішило більшість українців, і я приймаю це рішення. Я піду з офісу, але хочу наголосити: я не йду з політики. Я залишаюся в політиці, буду боротися за Україну", - оголосив Порошенко.

Фото: Макс Требухов

Він сказав, що має намір залишитися в політиці, щоб захистити досягнення його президентської каденції, такі як курс на Євросоюз і НАТО, безвізовий режим, Збройні сили України, українська мова, Православна церква України.

"До речі, ми все ще чекаємо вибачень за термос", - сказав Порошенко, маючи на увазі виступ "Кварталу 95", художній керівник якого Володимир Зеленський здобув перемогу на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram