ГоловнаПолітика

Матеріали справи Януковича передано в апеляційний суд

На вирок Оболонського суду адвокати екс-президента раніше подали шість апеляцій і одну скаргу.

Матеріали справи Януковича передано в апеляційний суд
Фото: EPA/UPG

Оболонський районний суд Києва направив матеріали справи за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді в Київський апеляційний суд для розгляду апеляцій сторони захисту. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

"Справу Януковича направлено до Київського апеляційного суду. Надіслано всі матеріали справи", - сказано в повідомленні.

Разом з матеріалами справи в апеляційний суд направлена і скарга адвоката Олександра Байдика на відмову суду в виправленні описок у вироку.

Нагадаємо, 20 березня Оболонський суд відмовив захисту Януковича в задоволенні заяв про роз'яснення вироку у справі про держзраду на підставі того, що вирок "викладено чіткими і зрозумілими словами і пропозиціями". Також суд відмовив адвокатам у "виправленні помилок" у вироку з цієї справи.

Крім того, суд закликав захист Януковича не подавати необґрунтованих заяв і не перешкоджати цим розгляду вироку в апеляційному суді.

6 березня апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів в Оболонський суд для розгляду заяв про виправлення описок та про роз'яснення вироку.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації, виправдавши екс-президента за звинуваченням у пособництві посягання на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram