ГоловнаПолітика

Політв'язня Балуха етапували з Краснодара в Армавір

Українець перебуває в СІЗО, куди його скерують далі, не повідомляється.

Політв'язня Балуха етапували з Краснодара в Армавір
Фото: Крым.Реалии

Українського політв'язня Володимира Балуха вивезли в СІЗО міста Армавір Краснодарського краю Росії. Про це повідомила Кримська правозахисна група на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правозахисники зазначають, що кримчанин досі не має теплих речей, оскільки напередодні етапу в його дружини в Сімферополі не прийняли посилку з речами і продуктами. У камері спецблоку Балух зараз перебуває на самоті.

"Раніше ми повідомляли, що 21 лютого 2019 року пізно ввечері Балуха вивезли із СІЗО міста Краснодара. Куди саме везуть Балуха ні родичам, ні адвокатам не повідомили. Про причини його переведення з керченської колонії на територію РФ також досі невідомо", - сказано в повідомленні. 

Правозахисники наголошують, що такі дії влади РФ стосовно Балуха порушують не тільки міжнародне гуманітарне право, а й закони самої Російської Федерації.

Раніше адвокати засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, якого 22 лютого вивезли із СІЗО Краснодара, заявили, що не мають інформації про те, до якої колонії його скерують.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram