ГоловнаПолітика

Порошенко: IT-галузь повинна відчувати себе захищеною

Обмеження єдиного податку президент назвав робочою ініціативою Мінсоцполітики.

Порошенко: IT-галузь повинна відчувати себе захищеною
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко має намір взяти участь в обговоренні ініціатив щодо діяльності ФОП, які сплачують Єдиний податок, з метою не допустити утисків в роботі підприємців, зокрема IТ-сектора, який працює за цією системою оподаткування. Про це Глава держави сказав під час виступу на Раді регіонального розвитку Львівщини під час робочої поїздки до Львівської області.

«Користуючись нагодою, хочу сказати, що пропозиція Міністерства соціальної політики внести поправки в Трудовий кодекс, які могли б обмежити діяльність ФОП на єдиному податку взагалі і в IT-галузі зокрема - це робоча ініціатива самого міністерства. Уряд це рішення не приймав. Президент його не бачив», - зазначив він.

За словами глави держави, Міністерство як орган, який відповідає за наповнення Пенсійного фонду, повинен шукати шлях легалізації трудової зайнятості. «Але ми найближчим часом ретельно обговоримо модель, яку вони зараз запропонували. Вона ще не розглядалася в Кабміні. І в планах взяти активну участь в обговоренні цього, для того щоб IT-галузь як наш пріоритет відчувала себе захищеною. Це моє президентське слово», - підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, можна знайти інші способи як виводити зарплати з тіні і як легалізувати зайнятість.

«Ми домоглися чималого прогресу в тому, щоб реалізувати цю ініціативу, причому без утисків малого і середнього бізнесу. Такої лінії ми будемо дотримуватися і надалі», - також підкреслив він.

Петро Порошенко також зазначив, що однією з його головних ідей щодо змін в податковій сфері є введення податку на виведення капіталу. "Що це означає? Те, що ти вклав в Україну - без податків. Те, що ти виводиш, як би ти це не називав - роялті або дивіденди, виводиш з України - заплати», - пояснив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram