ГоловнаПолітика

Прокуратура Криму розглядає понад 1500 проваджень щодо окупації півострова

Щодо 21 є обвинувальні вироки, які набрали чинності.

Прокуратура Криму розглядає понад 1500 проваджень щодо окупації півострова
Неопознанные вооруженные люди в военной форме охраняют здание возле аэропорта в Симферополе, Крым, 28 февраля 2014.
Фото: EPA/UPG

В прокуратурі АР Крим з червня 2014 року розглядають 1506 проваджень щодо окупації півострова, до суду скеровано 144 обвинувальних акти. Про це заявив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов в інтерв'ю ZN.UA.

Зазначається, що стосовно 21 провадження є обвинувальні вироки, які набрали чинності.

За словами Мамедова, прокуратура АРК встановила понад 19 тисяч осіб - співробітників правоохоронних органів, які працювали в держорганах на момент окупації.

"Ще є органи державної влади, люди, які очолювали Раду міністрів, райадміністрації, багато інших держустанов, яких необхідно встановити та персоналізувати для того, щоб розуміти, що насправді відбувалося під час окупації півострова", - зазначив Мамедов.

Раніше повідомлялося, що окупацією Криму Росія порушила 407 двосторонніх і 80 міжнародних договорів з Україною. З метою інтеграції Криму в юридичний простір РФ були ухвалені тисячі законних та підзаконних актів, серед яких 15 конституційних законів.

Водночас на півострові продовжують здійснювати злочини: відбувається згортання всіх форм свободи, проводяться нелегітимні вибори, телевізійний та радіочастотний ресурс України використовується з метою пропаганди проти України, заміщують цивільне населення.

Нагадаємо, окупація Криму Росією почалася 20 лютого 2014 року і була остаточно оформлена 21 березня того самого року ухваленням закону про процедуру входження Криму та Севастополя до складу РФ. Україна і світова спільнота не визнають входження Криму до складу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram