ГоловнаПолітика

У день виборів на охорону правопорядку вийде весь особовий склад поліції, - Аваков

Охоронятимуть виборчі дільниці та стежитимуть за загальною обстановкою близько 130 тис. правоохоронців.

У день виборів на охорону правопорядку вийде весь особовий склад поліції, - Аваков
Аресен Аваков на учениях МВД в Киевской области
Фото: mvs.gov.ua

У день виборів до охорони правопорядку буде залучено практично весь особовий склад поліції - майже 130 тисяч осіб. Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова", пише "Укрінформ".

"У нас братиме участь у день голосування не 60 тисяч, у нас буде набагато більше поліцейських на вулицях, практично весь особовий склад. Майже 130 тисяч осіб так чи інакше будуть задіяні у виборчому процесі - або коли мова про охорону бюлетенів та документації, або коли йдеться про реагування на різного роду процеси", - сказав Аваков.

Міністр зазначив, що, наприклад, на спроби атакувати виборчу документацію, правоохоронці будуть максимально жорстко і законно реагувати.

"Що стосується спроб увірватися на виборчі дільниці і втрутитися в процес у масках, або атакувати виборчу документацію - тут ми будемо проявляти максимальну жорсткість. І я хочу, щоб нікого не плутали останні події - максимальну жорсткість - законно. Ніякі люди в масках, ніякі парамілітарні угруповання не будуть визначати порядок ... тільки держава, в делегованих силових функціях - Нацполіція, на вулицях також перебуватиме Національна гвардія", - додав Аваков.

Нагадаємо, 9 лютого під час затримання з активістами між поліцією і учасниками мітингу почалися сутички, під час яких поліцейські застосували надмірну силу. Стосовно поліцейського, який бив лежачих людей, відкрито кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram