ГоловнаПолітика

Гриценко і Луценко посварилися з приводу того, чи воював Луценко-молодший в АТО

Генпрокурор образився, але кандидат у президенти вибачатися не став.

Гриценко і Луценко посварилися з приводу того, чи воював Луценко-молодший в АТО
Анатолий Гриценко
Фото: Макс Левин

Кандидат в президенти від партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко посварився в фейсбуці з генеральним прокурором Юрієм Луценком через те, чи служив в АТО син генпрокурора Олександр.

Все почалося з того, що Гриценко в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що війна на Донбасі давно б закінчилася, якби Луценко та інші чиновники не ховали своїх синів від фронту. Гриценко стверджує, що деякі чиновники повністю, деякі після декількох місяців в АТО, - завчасно повертали своїх дітей додому, або в парламент, або в Укроборонпром, тоді як інших військовослужбовців мобілізовували на рік і більше.

Генпрокурор обурився словами Гриценка і заявив, що вимагає вибачень. Він також опублікував фотографії сина Олександра з фронту, який пішов туди добровільно.

"Даю 24 години «чесному» полковнику для вибачення. Мій син пішов в 2014 році на фронт добровольцем і служив солдатом 2 гармати 1 вогневого взводу 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади. І поки бравий екс-міністр оборони заявляв, що заклик його сина є покаранням за громадянську позицію, мій Сашко разом з побратимами вів вогонь по противнику з-під пісків під час оборони ДАПа", - заявив Луценко.

Гриценко вибачитися перед Луценком відмовився.

"Вибачатися, тим більше перед Луценком, патологічно брехливим у житті, - нема за що і не буду", - написав Гриценко у фейсбуці.

"Я знаю, що Луценко-син дійсно доброволець, воїн, знаю, що він був в АТО, хоча і далеко не рік, як інші. Але воював, тому честь сину і хвала. Якщо мої слова його якось зачепили, то Луценко-синові я приношу свої вибачення", - додав кандидат у президенти.

Гриценко також заявив, що слова генпрокурора про те, що на початку війни екс-міністру оборони знову пропонували пост, - брехня.

"Напевно, під впливом сивушних масел бреше в ефірах, нібито на початку війни Порошенко пропонував мені посаду міністра оборони і навіть начальника Генштабу, а я нібито відмовився. Не було цього", - обурився Гриценко.

За його словами, він готовий в прямому ефірі разом з Порошенком пройти тест на поліграфі, щоб переконати всю країну в "брехливості генпрокурора". "Вибачень від Луценка не чекаю, тому що довіри або поваги до нього немає давно", - написав Гриценко.

Як повідомлялося, Гриценко в інтерв'ю Гордону заявив, що на відміну від президента Петра Порошенка, генпрокурора Юрія Луценка або секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова не ховав свого сина від служби в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram