ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив державне оборонзамовлення на 2019-2021 роки

Зміст указу засекречено.

Порошенко затвердив державне оборонзамовлення на 2019-2021 роки
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко затвердив державне оборонне замовлення на 2019-2021 роки. Глава держави підписав указ, який затверджує рішення Ради національної безпеки і оборони від 26 грудня 2018 року.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2019 рік та 2020, 2021 роки» (додається, таємно)", - сказано в тексті указу №10/2019, опублікованого на сайті Президента в четвер вранці.

Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного цим указом, покладається на секретаря Ради Олександра Турчинова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

На засіданні РНБО 26 грудня 2018 року Порошенко повідомив деякі параметри оборонзамовлення. Він передбачає, зокрема, початок серійного виробництва ракет проекту "Вільха", випробування крилатих ракет проекту "Нептун", розробку нових типів озброєння за стандартами НАТО: самохідної гаубиці "Богдана" і артилерійських боєприпасів калібру 155 мм до неї, керованих боєприпасів "Квітник", двокаліберного міномета, БПЛА "Сокіл", переносного зенітно-ракетного комплексу "Колібрі", засобів розвідки, комплексу управління артилерії.

Оборонзамовлення передбачає закупівлю мінометів, переносних ЗРК, снайперської зброї, боєприпасів, приладів нічного бачення, тепловізорів, гранатометів, ракет; бронетранспортерів, бойових машин піхоти, бронемашин, санітарних автомобілів; "десятки бойових літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів". Для флоту повинні закласти ракетний катер "Лань", нові МБАК, десантні катери і ін.

Нагадаємо, 2018 року в Збройні Сили України надійшли понад три тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, понад 450 тисяч ракет і боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram