ГоловнаПолітика

Кабмін вивчить можливість видачі посвідчення водія без курсів

Підготуватися до іспитів можна буде самостійно.

Кабмін вивчить можливість видачі посвідчення водія без курсів
Фото: Vodiy.ua

Робоча група на чолі з віце-прем'єром Геннадієм Зубком доручила МВС і Мінекономрозвитку розглянути можливість видачі посвідчення водія без обов'язкових курсів.

Про це повідомив заступник Зубка Лев Парцхаладзе у фейсбуці.

"Сьогодні, щоб отримати права, потрібно підготувати пакет документів, пройти кілька етапів процедур і найважливіше - курси: в середньому 140 годин навчання. І їх потрібно закінчити всім. Обов'язково. Самостійна підготовка до іспитів не рахується. Тому пропонується істотно спростити отримання цієї послуги і впровадити можливість самостійно вибирати програму підготовки: або за допомогою курсів, або самостійно, і ввести інститут екзаменаторів; спрощене отримання медичної довідки - менше лікарів і можливість подати меддовідку в онлайн-режимі", - заявив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва.

Такі доручення містить рішення робочої групи з розробки єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг у регіонах.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року уряд прийняв рішення видавати перші права тільки на два роки.

Коли минають ці два роки, посвідчення водія замінюється на постійне терміном дії 30 років без складання іспиту, якщо водій протягом дворічного терміну вчинив не більш ніж два адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. В іншому разі доведеться повторно складати іспит для отримання постійного посвідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram