ГоловнаПолітика

В Одесу зайшов корабель НАТО

Echo пробуде в Одесі кілька днів.

В Одесу зайшов корабель НАТО
Фото: Сергей Смоленцев / dumskaya.net

Розвідувальний корабель британського флоту HMS Echo зайшов в Одеський порт, передає "Думская".

Близько 10:35 його пришвартували до понтонного причалу яхт-клубу "Одеса". Це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після нападу Росії на українські кораблі в Чорному морі.

Echo пробуде в Одесі кілька днів. Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-Морських сил України фрегатом "Гетьман Сагайдачний".

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву. Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Президент України Петро Порошенко також заявив про те, що одним з можливих варіантів підтримки України в ситуації, яка склалася в акваторії Азовського і Чорного морів, може бути заходження в Чорне море кількох кораблів НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 3 грудня сказав, що НАТО уважно моніторить ситуацію з безпекою в Чорному морі і збільшує свою військову присутність у регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram