ГоловнаПолітика

Кабмін підготував новий список санкцій проти Росії

Перелік юросіб, які потрапили під обмеження, має гриф "для службового користування"

Кабмін підготував новий список санкцій проти Росії
Украина готовит новые санкции из-за российской агрессии
Фото: 24 канал

Кабінет Міністрів схвалив і вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції застосування санкцій до юридичних осіб у зв'язку зі збройною агресією Росії терміном на три роки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку зі збройною агресією РФ проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, реальних і потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України... схвалити і внести на розгляд РНБО пропозицію про застосування строком на три роки персональних спеціальних економічних і інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб згідно з додатком", - йдеться в розпорядженні уряду №970 від 12 грудня.

У документі також зазначено, що перелік юросіб має гриф "для службового користування".

У зв'язку з цим Міністерству культури, іншим органам виконавчої влади, на які буде покладено виконання рішення РНБО про санкції, протягом терміну їхньої дії в разі бажання юрособи укласти угоду, вчинення якої заборонено як обмежувальний захід, проводити перевірку приналежності такої юрособи до числа тих, на кого поширюються зазначені санкції, а також здійснювати моніторинг стану виконання рішення РНБО і його ефективності.

Крім того, Міністерству закордонних справ після набуття рішенням чинності доручається поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко під час свого візиту в Брюссель передав голові Європейської ради Дональду Туску список осіб, причетних до атаки на українські кораблі.

Порошенко і Туск також відзначили відсутність прогресу з боку Росії у виконанні Мінських домовленостей і необхідність продовжити секторальні санкції проти РФ після 31 січня 2019 року. У пакеті санкцій, на думку президента, має бути відображена позиція про відповідальність РФ і визначення дій Москви як акту агресії проти України і як спроби окупації Азовського моря і Керченської протоки, як це раніше було відображено в резолюції Конгресу США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram