ГоловнаПолітика

Україна відкриє 56 візових центрів за кордоном

Вісім візових центрів відкриють у Росії.

Україна відкриє 56 візових центрів за кордоном

Міністерство закордонних справ України в період з 15 червня по 1 серпня відкриє 56 нових візових центрів по всьому світу.

На території Росії візові центри відкриють у Москві, Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Казані, Калінінграді, Єкатеринбурзі, Ростові-на-Дону і в Самарі, повідомило МЗС.

Також нові центри відкриють у містах Алжир (Алжир), Луанда (Ангола), Дакка (Бангладеш), Ханой, Хошимін (В'єтнам), Аккра (Гана), Аддис-Абеба (Ефіопія), Каїр (Єгипет), Хараре (Зімбабве), Бангалор, Делі, Калькутта, Мумбаї, Ченнай (Індія), Джакарта (Індонезія), Багдад, Ербіль (Ірак), Тегеран (Іран), Амман (Йорданія), Яунде (Камерун), Найробі (Кенія), Пекін, Гуанчжоу, Шанхай (Китай), Ель-Кувейт (Кувейт), Кіншаса (Конго), Абіджан (Кот-д'Івуар), Бейрут (Ліван), Куала-Лумпур (Малайзія), Рабат (Марокко), Абуджа (Нігерія), Абу-Дабі, Дубай (ОАЕ), Ісламабад, Карачі, Лахор (Пакистан), Кейптаун, Преторія (Південна Африка), Ер-Ріяд, Джидда (Саудівська Аравія), Дакар (Сенегал), Туніс (Туніс), Анкара, Стамбул, Ізмір (Туреччина), Кампала (Уганда), Маніла (Філіппіни), Коломбо (Шрі-Ланка).

Іноземці, які проживають у країнах розташування центрів, зможуть подати документи для оформлення українських віз у зручному форматі і, за бажанням, отримати низку додаткових послуг (виготовлення фотографій, переклад і копіювання документів, оформлення полісів медичного страхування, кур'єрські послуги, СМС-інформування, обслуговування в залах підвищеної комфортності і т.д.).

На центри покладається технічний супровід візових досьє і надання сприяння заявникам, а безпосереднє прийняття рішень про оформлення/відмову в оформленні віз будуть здійснювати, як і раніше, консули України у відповідних закордонних дипломатичних установах.

Втілення цього проекту стало можливим завдяки успішній співпраці МЗС і світового лідера в галузі зовнішнього постачання послуг - компанії VF Worldwide Holdings Ltd.

Нагадаємо, зараз для в'їзду в Україну громадянам Росії необхідний чинний закордонний паспорт з біометрією. Крім того, для перетину кордону росіянам необхідно здати відбитки пальців. Громадяни Росії також повинні реєструватися після прибуття в країну і повідомляти про свої пересування по Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram