ГоловнаПолітика

Процес обрання керівництва ДБР не є правильним, - Геращенко

Нардеп вважає, що призначати посадових осіб ДБР повинен президент або прем'єр.

Процес обрання керівництва ДБР не є правильним, - Геращенко
Фото: пресс-служба НФ

Член комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко вважає, що посадових осіб на керівні посади в Державне бюро розслідувань має обирати не комісія, а призначати президент або прем'єр-міністр.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент LB.ua.

"У законі про ДБР, на жаль, були закладені недоліки. Річ у тім, що порядок обрання керівництва і співробітників у ДБР, на мою думку, неправильний. На жаль, після Революції Гідності ми пішли на відбір у вище керівництво правоохоронних органів за допомогою різного роду комісії. Так було обрано керівника НАБУ, керівника САП. Але в мене питання: хто буде відповідати, якщо хтось із керівників цих органів не буде відповідати своїй посаді? Відповідаю - ніхто не буде нести відповідальності", - сказав Геращенко.

"Я не хотів би, щоб у нас були інші закони, які таким чином відбирали керівництво. Річ у тому, що якщо є політична відповідальність, наприклад, прем'єр-міністра або президента, який призначає людини на ту чи іншу посаду і ця людина працює погано, то прем'єр або президент несе за це політичну відповідальність", - пояснив він.

Геращенко також висловив надію, що законопроект, який вносить зміни в закон про ДБР, буде проголосований до канікул Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше комісія при ДБР визначилася з датами конкурсів на вакантні посади - 16 червня конкурсанти будуть проходити тести, а 21 червня - практичні завдання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram