ГоловнаПолітика

НАБУ не готує підозр Лещенкові, Рабіновичу й Омеляну, - Ситник

"Звідки така інформація, я не знаю. Це не відповідає дійсності"

НАБУ не готує підозр Лещенкові, Рабіновичу й Омеляну, - Ситник
Артем Ситник
Фото: nikorupciji.org

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію про підготовку підозр нардепам Сергію Лещенку і Вадиму Рабіновичу, а також міністрові інфраструктури Володимиру Омеляну.

Про це він повідомив на брифінгу, передає "112 Україна".

"З приводу інформації "Інсайдера" - це видання, яке часто зловживає такими вкидами, там було три прізвища насправді: Омелян, Рабінович і Лещенко. Звідки така інформація, я не знаю. Це не відповідає дійсності", - сказав Ситник.

11 червня видання "Інсайдер" повідомило, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, що антикорупційні органи готують підозри Лещенку, Рабіновичу і Омеляну. "Підозра Омеляну на фінальному етапі. Також готують підозри на Лещенка і збирають матеріали на підозру Рабіновичу", - йшлося в матеріалі.

Зазначалося, що НАБУ вже рік вивчає матеріали про проживання Омеляна в будинку, оформленому на родичку його дружини. Зі свого боку Спеціалізована антикорупційна прокуратура в лютому відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Рабіновича і внесення недостовірних даних в електронну декларацію.

Нагадаємо, 5 червня повідомляли, що НАБУ перевіряє двохмільйонну позику Лещенкові на квартиру. Скандал навколо квартири Лещенка - це подія 2016 року. Депутат, який до 2014 року працював журналістом, придбав житло площею 192 кв. м у клубному будинку на вулиці Франка в центрі Києва за 7,5 млн гривень. Однак тоді НАБУ не знайшло порушень у цьому придбанні.

НАБУ з 26 травня 2017 року розслідує кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації і незаконного збагачення міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. 29 травня 2018 року САП повернула НАБУ проект підозри, оскільки її не погодила САП і "оскільки містить не конкретні факти злочинів міністра, а лише домисли".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram