ГоловнаПолітика

Трансляція круглого столу "Що очікувати від нового органу розслідувань фінансових злочинів"

Захід проходить у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакету реформ спільно з урядово-громадською ініціативою "Разом проти корупції».

LB.ua веде трансляцію круглого столу: «Фінансова (НЕ) безпека? Для чого створюється і що очікувати від нового органу розслідувань фінансових злочинів».

Захід проходить у рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна і Реанімаційного пакету реформ спільно з урядово-громадською ініціативою "Разом проти корупції».

Уже понад рік Податкова міліція перебуває поза законом. Увесь цей час експерти наголошували на необхідності якомога швидше створити новий аналітичний орган розслідування правопорушень у фінансовій сфері, який не мав би силових функцій. Перший законопроект був розроблений Міністерством фінансів ще влітку 2017-го. Проте він так і не потрапив у Верховну Раду. Натомість три народних депутати подали свої законопроекти про створення цього нового органу.

Необхідність створення Служби фінансових розслідувань було задекларовано розділом IX Коаліційної Угоди депутатських фракцій у Верховній Раді України VIII скликання, Планом дій Уряду та є зобов’язанням України в рамках Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Під час круглого столу всі стейкхолдери - автори кожного із зареєстрованих законопроектів, бізнес і експерти - презентують своє бачення концепції нового органу розслідувань фінансових злочинів і обговорять основні принципи роботи такого органу та пов’язані корупційні ризики.

Учасники:

  • Андрій Журжій, перший заступник голови комітету податкової та митної політики, автор законопроекту № 8157-1 «Про Національне бюро фінансової безпеки»;
  • Тетяна Острікова, народний депутат, автор законопроекту №4228 «Про фінансову поліцію»;
  • Ярослав Грегірчак, заступник бізнес-омбудсмена;
  • Володимир Петраковський, експерт групи реформи органів правопорядку Реанімаційного Пакету Реформ;
  • Святослав Дубина, експерт урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».

Модераторка: Ірина Соломко, керівниця комунікаційного напрямку Реанімаційного Пакету Реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram