ГоловнаПолітика

Насіров зібрався в політику

"Я почав займатися політичною діяльністю, скоро ви про це почуєте значно більше".

Насіров зібрався в політику
Фото: Сергей Нужненко

Звільнений з посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров зібрався в політику. Про це він розповів журналістам після засідання Апеляційного адміністративного суду в його справі, пише ТСН.

"Я подав заяву до суду з приводу незаконного звільнення. Навіть не знаю, чи звільнили мене, чи ні, тому що ніяких документів на руки я не отримав. Я продовжую займатися громадською діяльністю і почав займатися політичною діяльністю, але скоро ви про це почуєте значно більше", - сказав Насіров.

На питання, чи не збирається він випадково в президенти, підозрюваний у корупції податківець відповів: "Так, чому б і ні, дорогу молодим. Я планую офіційно про це оголосити пізніше і все розповім докладно". Він уточнив, що планує офіційно оголосити про свої плани в середині квітня.

Насірова судять за звинуваченням у зловживанні владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України) та службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК). Крім того, він є фігурантом кримінального провадження про хабарництво (ч.4 ст.368 КК)

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, протягом 2015 року він ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймали заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Потерпілим виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram