ГоловнаПолітика

На NewsOne "екс-регіонала" Мураєва з'явилася реклама Савченко

У півхвилинному ролику Савченко каже, що балотуватиметься в президенти.

На NewsOne "екс-регіонала" Мураєва з'явилася реклама Савченко

На телеканалі NewsOne, який належить колишньому члену Партії регіонів, позафракційному нардепу Євгену Мураєву, з'явилася політична реклама Надії Савченко. Депутат у цей час перебуває за ґратами за підозрою в підготовці терактів у центрі Києва і змові з метою повалення влади.

У цьому півхвилинному рекламному ролику Савченко каже, що балотуватиметься в президенти.

Соратниця Савченко Тетяна Проторченко заявила громадському руху "Чесно", що створенням і розміщенням ролика займалася партія "Суспільно-політичний рух Надії Савченко". Вона стверджує, що ролик транслювали всього кілька десятків разів, а за його розміщення заплатила вона особисто.

"Я платила як за "Суспільно-політичну платформу", з огляду на те, що я є заступником голови і це все буде в звіті відображено. В межах моєї офіційної заробітної плати я змогла собі це дозволити, враховуючи, що потроху - по 200, 300 гривень - ще і знайомі зібрали... Там буквально десяток показів цих відео. Це зовсім небагато, ми більше розраховуємо на Інтернет, тому що телебачення - це великі кошти, а ми їх просто фізично не маємо", - заявила Проторченко.

За даними "Чесно", один показ ролика з таким хронометражем коштує 3500 гривень за розцінками на кінець 2016 року.

Нагадаємо, 22 березня після зняття з Савченко недоторканності Євген Мураєв заявив, що надасть їй медійну і юридичну підтримку.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав Надії Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч.3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram