ГоловнаПолітика

Київська поліція перевірить інформацію про те, що її співробітники підкинули бізнесменові патрони

Повідомлення про це з'явилися у соцмережах.

Київська поліція вирішила перевірити інформацію про те, що її співробітники під час обшуку підкинули боєприпаси фігуранту кримінального провадження.

8 січня журналіст Євген Плінський у фейсбуці заявив, що співробітники Голосіївського управління поліції і прокурори Київської міської прокуратури №1 організували затримання громадянина України Тимофія Кохновича і вимагали викуп під загрозою його видворення на територію Білорусі.

Журналіст заявив, що до 2008 року Кохнович був громадянином Білорусі, займався там бізнесом і брав участь у фінансуванні білоруської опозиції. Проти нього було відкрито декілька кримінальних справ, і він був змушений тікати в Україну, де отримав політичний притулок або статус біженця. Білоруські спецслужби у 2008 році спрямовували запити в Україну з вимогою видати Кохновича. У 2016 році згідно з указом Петра Порошенка, пройшовши попередньо перевірки СБУ, МВС, Інтерполу, Кохнович отримав паспорт громадянина України.

У вересні 2017 року проти Кохновича слідчий Голосіївського управління поліції відкрив кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (зберігання зброї та боєприпасів). 27 грудня Голосіївський районний суд за клопотанням слідчого виніс постанову на проведення обшуку за місцем проживання підозрюваного. 29 грудня слідча група провела обшук. Журналіст оприлюднив відео, в якому стверджується, що поліцейські спочатку підкинули, а потім знайшли в будинку у підприємця патрони.

Після публікації цієї інформації керівництво київського главку ініціювало службове розслідування.

"Відомо, що 43-річний уродженець Білорусі, згідно з базою даних Інтерполу, перебуває у міжнародному розшуку за незаконну підприємницьку діяльність та легалізацію (відмивання) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом. Ініціатором розшуку є правоохоронні органи Республіки Білорусь, запобіжний захід - арешт. У вересні 2017 року Голосіївським управлінням поліції в м. Києві було розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного зберігання уродженцем Білорусі вогнепальної зброї і боєприпасів. 27 грудня минулого року в рамках розслідування вказаного кримінального провадження поліцейські отримали рішення суду та провели обшук за адресою проживання фігуранта. Під час його проведення поліцейські виявили та вилучили 11 патронів до травматичної зброї, за зберігання яких без відповідних дозволів не передбачена кримінальна відповідальність", - так описують поліцейські обставини справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram