ГоловнаПолітика

Влада Києва визнала незаконним будівництво біля Ботсаду

Співробітники КП "Київблагоустрій" демонтували будівельний паркан.

Влада Києва заборонила продовжувати скандальне будівництво на вулиці Мічуріна, 44 - в охоронній зоні біля Ботанічного саду на Печерську.

У четвер, 11 січня, на місці будівництва з інспекцією побували мер Києва Віталій Кличко, начальник столичної поліції Андрій Крищенко, прокурор Києва Роман Говда, після чого співробітники КП "Київблагоустрій" демонтували будівельний паркан. Представник забудовника в присутності поліції пообіцяв зупинити роботи.

Прес-служба мера Києва повідомила, що після звернень громадськості була проведена перевірка, яка підтвердила відсутність у забудовника необхідних дозволів, будівельних умов, проекту, документів на землю і погоджень міської влади.

"Паркан буде демонтовано, будівництво - припинено. І ми чекаємо від правоохоронних органів на висновки з приводу цього будівництва. Такої будівельної анархії в столиці не повинно бути", - сказав Кличко журналістам біля будівництва.

Коробка семиповерхового будинку на Мічуріна з'явилася майже впритул до Національного ботанічного саду імені Гришка НАН України. Але згідно з постановою Верховної Ради від 13 січня 2009 року, територія навколо Ботсаду вважається під охороною. Виділяти земельні ділянки на відстані до 200 метрів від меж Ботанічного саду заборонено.

Нагадаємо, що сьогодні вночі громадському активісту, який брав активну участь у протестах проти будівництва на Мічуріна, спалили автомобіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram